måndag 18 juni 2012

Takbelysning och skåpstommar i köket

Nu är vi äntligen på gång med köksinredningen. Elektrikerna har förberett elen och även fixat el för takbelysning. Den utanpåliggande eldragningen blir riktigt fin och känns tidsenlig. I kombination med strömbrytare och eluttag från Renova blir det jättefint.

I veckan köpte vi skåpstommar, taklampor och virke till ramverket till köksskåpen. Det blir rätt trångt i bilen, nu när vi inte kan köra med släp. Nästa vecka har vi förhoppningsvis bil med dragkrok igen. 

I helgen monterade vi skåpen och ställde dem på plats i köket. Benen fick kapas 2 cm för att få rätt höjd och vi kapade även ett av skåpen för att det skulle passa perfekt. Sedan ägnade vi mycket tid åt att testa oss fram för att hitta rätt storlek på passbitarna som ska vara mellan skåpen. Passbitarna har vi för att få plats med ett ramverk runt skåpen, så att de ser ut som de är byggda på plats. Det blev 6 mm tjocka bitar som vi sågade till på löpande band från balkar som vi sparat från när vi rev gamla innerväggar.

Vi kommer att ha två hörnbänkskåp med utdragshyllor. Först tänkte vi ta IKEAs hyllor, men när vi tittade på dem på varuhuset tyckte vi att de var alldeles för rangliga. Istället köper vi hyllor från LeMans, samma som t ex Ballingslöv använder. 

De nya taklamporna blev jättebra. Det är två klotlampor som är monterade på rad i köksdelen. Tanken är att göra på samma sätt i matrumsdelen.

Några bilder från helgen:


Det blir fullt i bilen, nu när vi inte kan köra med släp.

Montering av köksskåp pågår.
Stommarna monteras med 6 mm passbitar mellan.
En balk från en gammal innervägg blev utmärkt att göra passbitar av. 

Beställt frässtål för att göra vackra profiler till köksluckorna.
Taklamporna speglas i det blanka taket. 
Renova strömbrytare.
Bara 1 rad med kakel kvar, sen är den klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar