lördag 17 december 2011

Fem dagar kvar ...

... sen flyttar vi in! Så nu kämpar vi med att få huset beboligt. Golvet i sovrummet ska bli klart och rummen som vi ska bo i ska städas i helgen.

Vi började helgen med att hämta golvslipen som vi hyrt. Den var faktiskt inte alls så svår som vi trott, även om det tog lite tid. Golvet blev ljust och fint, men var bitvis rätt skadat så vi bestämde oss för att spackla över skadorna och måla golvet vitt.

Dagen började dock mindre bra. När vi kom ut till huset var det alldeles iskallt. I källaren lyste den röda lampan på pelletspannan och talade om för oss att det var något fel. Det visade sig att tändstiftet hade gjort sitt. Som tur har vi även en vedpanna, så det var bara att hämta in ved från vedboden och tända en brasa.

Eldstäderna inomhus dröjer det dock ett tag innan vi kan elda i. Även om det är svårt att tro när man ser den, så är rörspisen i vardagsugnen, den som kommer att vara klar först. Nu ser den mest ut som en sönderslagen pizzaugn. Muraren har tagit bort all blank kakeldekor. Sen ska han jämna ut den med puts och måla den vit.

Det går faktiskt åt rätt håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar