söndag 16 oktober 2011

Tredje helgen i huset

Det blir inga långa sovmornar när man ska renovera hus. I helgen jobbade vi i huset 9-17 både på lördagen och söndagen.

Helgens projekt var att riva det sista i badrummet, åka till tippen, få igång värmen, sätta i innerfönstren och riva innertaket i matrummet. Dessutom har vi hunnit med besök och husvisning.

Roligast var att riva innertaket i matrummet. Under ett lager av extra isolering hittade vi hela fina träplank, precis som vi önskat. Förhoppningsvis är det trätak i hela huset. Byggställningen som vi köpt var jättebra att ha när vi rev taket och kommer bli perfekt den dagen när vi ska måla taken.

Svårast var det som från början lät som ett mindre projekt - att sätta in innerfönstren. Det var ett riktigt pilligt arbete. Varje fönster består av fyra mindre innerfönster och det gäller att hitta rätt fönster till rätt plats. Det slutade med att vi får komplettera med lite skruvar och tätningslister i veckan. Sen får vi börja om från början - sätta tätningslister runt fönstren, lägga i ärtpåsarna mellan fönstren, sätta i innerfönstren och sist men inte minst fästa fönstreremsorna runt alla glipor. Men fint blir det och det gör jätteskillnad för värmen.

Idag passade vi på att ta en promenad längs kanalen i höstsolen. Vi bor inte så långt från en av broarna över kanalen, så det kommer nog bli många promenader där framöver.

Inte mycket kvar av badrummet.
Doman river tak.


Innerfönstren är på plats, med ärtpåsar för extra isolering.
Göta Kanal i höstprakt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar