tisdag 6 december 2011

Skurgolv på gång

I helgen kom vi en bra bit på gästrummet. Vi målade de sista lagren på taken och väggarna. Jag tror att det totalt blev fyra lager takfärg och tre lager väggfärg. Sen började vi med golvet. Först fick vi ta bort två lager av gamla golvmattor och ett lager filt.


Den gamla golvmattan.
Därunder hittade vi ett riktigt trägolv. Tyvärr var det en del färgfläckar på golvet och i ena hörnet en stor fläck med trätjära. Tjäran lyckades pappa få bort med färgskrapa och diverse slipmaskiner. Sedan var golvet redo att såpaskuras.

Vi hade köpt linoljesåpa från Gysinge, som ska vara riktigt bra när man vill såpaskura golv. Först skulle golvet blötläggas med kallt vatten. Sedan skurade vi det med kallt vatten och såpa och kunde se hur lager av gammal smuts löstes upp. De flesta av de gamla färgfläckarna löstes också upp av såpan. Efter skurningen sköljde vi av golvet med mer vatten, för att slutligen torka golvet. Det såg betydligt renar ut efter skurningen, men det hann inte torka innan vi åkte så vi har inte sett resultatet än.

Före: Smutsigt & fläckigt med färg.
 
Efter: Rent & förhoppningsvis fint.


Ikväll ska vi ut en sväng till huset, så då får vi ser hur golvet blev. Sannolikt behöver det skuras en gång till, för det var verkligen riktigt smutsigt!
Kan också meddela att skura golv med borste utan skaft ger rejäl träningsvärk i triceps.

1 kommentar:

  1. Hejsan,
    så härligt med renovering! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och badrumstävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

    SvaraRadera